Berlin

Berlin

Färden går till världsstaden Berlin där vi ser spår från det uppdelade Europa. Åren har gått sedan Tyskland enades och åter blev en nation.

Vi upplever en stad i ständig förvandling där den forna glansen är åter. Världsstaden Berlin bjuder på en skön mix av kultur, shopping och bra kvällsliv. Vi bor på centralt vid Alexanderplatz bara några steg från shoppingen i gamla öst. Under resan finns möjlighet att följa med på stadsrundtur och kvällsutflykt. Självklart har vi någon av våra kunniga reseledare med på resan till Berlin!

Dag 1 Hemorten - Berlin
Avresa på morgonen från hemorten. Vi gör ett stopp för fika på Motell Björkäng utanför Varberg. Därefter fortsätter vi till färjan mellan Helsingborg – Helsingör (20 min) och genom Danmark till färjan mellan Gedser och Rostock (2 tim). Vi är framme i Berlin ca 21.00. Ca 75 mil.

  

Dag 2 Berlin
Vi börjar dagen med en stadsrundtur, för de som önskar, då vi får lära känna staden och dess invånare. Vår reseledare kommer gärna med tips och idéer. Följ med på en middagsutflykt i det upplysta Berlin.

Dag 3 Berlin
Heldag i Berlin till eget förfogande. Vårt hotell ligger på bekvämt gångavstånd från shopping kvarteren i "gamla öst". Här mycket historia att ta del av. Vi bor mitt i smeten av det pulserande östra centrum alltså!

    

Dag 4 Berlin – Hemorten
Hemresa startar på morgonen. Vi kör samma vägar som på nerresan.  Åter i Göteborg ca 19:30 där anslutningsbussar väntar för fortsatt färd hemåt. Ca 75 mil.

Under resan gör vi ett kort shoppingstopp på någon av gränshandlarna för inköp. Stoppet görs normalt på utresan.

 

Foto:
Berthold Helgesson
Pererik Nyberg
Skriv ut ikon

Från 3 290 kr / person

2020-08-06 - 2020-08-09

4 dagar

Denna resa avgår följande datum:

Tryck på datumet för att läsa mer om resan

 

I priset ingår:

Bussresa 
3 nätter del i dubbelrum
3 frukostbufféer
Färjeöverfarter
Vägavgifter
Reseledarservice 

Enkelrums tillägg: 790 kr

Valuta: Euro

Utflykter:
Stadsruntur
Vi får en god introduktion till den spännande tyska huvudstaden. Vi ser kända byggnader som Brandenburger Tor, Riksdagshuset och får lära känna staden och dess fascinerande historia. Pris 220 SEK vid förbokning. (Vid bokning på plats 270 SEK)

Middagsutflykt
Vi äter en gemensam middag på en trevlig restaurang i Berlin. Efteråt tar vår buss oss med på en tur i det upplysta Berlin.                       
Pris beroende på arrangemang (Denna utflykt utgår på julmarknadsresorna. På nyårsresan görs denna i samband med nyårsarrangemanget)
 

Tillägg

Stadsrundtur 220kr

Påstigningsorter

Lidköping, Resecentrum Hpl R/S 04:30
Skara, Busstation 04:50
Vara, Resecentrum 05:10
Vårgårda, Järnvägsstation 05:30
Alingsås, Göteborgsvägen 7 05:50
Göteborg, Stena Line Danmarks terminalen 06:45
Kungsbacka, Statoil Onsalamotet 07:05
Varberg, Motell Björkäng 08:30
Falkenberg, Järnvägsstationen 08:45
Halmstad, Arena Huvudentré 09:10
Helsingborg, ForSea Terminalen incheckning buss. 09:55

Hotell

Park In by Radisson Berlin Alexanderplatz 2020-08-06


I samarbete med: RESEMAKARN