Österlen

Österlen

I Sveriges sydligas­te landskap finns många natursköna platser. Vårens färgprakt är extra vacker - Brösarps backar, fruktblomning i Kivik, Stenshuvud, bokskogar m.m.

I Skåne finns mycket att se - pittoreska små byar och fiskelägen och under våren är färgprakten extra vacker med t.ex. de blommande Brösarps backar, fruktblomning i Kivik, Nationalparken Stenshuvud, bokskogar m.m. Intressant gårdsbesök med rapsolja. Vi bor två nätter i idylliska Simrishamn.

Dag 1 Hemorten – Simrishamn
Avresa på morgonen. Via Kristian­stad och Åhus kommer vi till Brösarps backar. Vi vandrar på de blomsterrika södra backarna. I maj blommar gullvivorna i gult, men här finns också andra växter som sätter färg på backarna, som backsippa, trift, gullusern, mandelblom och backtimjan. Färden går vidare till Kivik. Vi ser bl.a. den klassiska marknadsplat­sen och Piratenstatyn på vår väg till Kiviks musteri. Här finns det möjlighet att besöka det intressanta Äpplets hus och shoppa. Hotell Svea ligger vackert vid hamnen i Simrishamn. 
Dag 2 Österlen
En innehållsrik utflyktsdag. Vi promenerar i den fantastiska stadskärnan med kul­lerstensgator och vackra pastellfär­gade hus i dansk stil och med den speciella Simrishamnsdörren. På Gunnarshögs Gård får vi en visning av rapsoljetillverkningen, möjlighet att pressa egen rapsolja. Provsmakning och shoppingmöjlighet i butiken. Vi passerar sedan flera slott och herresäten på vår väg till lunchpausen i Ystad. Här ser vi många gamla fina byggnader. Vidare till den lilla fiskeham­nen Kåseberga och en promenad till Ale stenar. Därefter till Dag Hammarskjölds Backåkra, där vi promenerar till meditationsplatsen och njuter av utsikten mot havet. Vidare till Sandhammaren, känt för sin fina sandstrand och fyr. Små pittoreska fiskelägen passeras på vår väg tillbaka till SimrishamnDag 3 Simrishamn – Hemorten
Vi lämnar Simrishamn efter frukost, och besöker Na­tionalparken Stenshuvud där vi vandrar i de natursköna omgivningarna med lummiga ädellövskogar, hedar, kustberg och vackra stränder. Lunchpaus på klassiska Sjöbo Gästgifvaregård. Färden fort­sätter via Ringsjöarna till Söderå­sen och natursköna Kopparhatten. Via välkända Spången åker vi mot hemorten.

Skriv ut ikon

3 350 kr / person

Avgått 2020-05-06

3 dagar


I priset ingår
• Bussresa
• 2 nätter i dubbelrum
• 2 frukostbufféer
• 2 middagar
• 1 lunch på Sjöbo Gästgifvaregård
• Vandring i Simrishamn
• Rundtur / vandring i Ystad
• Besök med smakprov på Gunnarshögs Gård
• Besök på Kiviks musteri
• Besök i Stenshuvud nationalpark
• Reseledarservice

Enkelrumstillägg: 760 kr

Påstigningsorter

Mariestad, Resecentrum hpl N/O 05:05
Skövde, Resecentrum 05:40
Skara, Busstation hpl M 06:05
Lidköping, Resecentrum hpl R/S 06:30
Vara, Resecentrum 07:00
Vårgårda, Järnvägsstation hpl X 07:25
Alingsås, Göteborgsvägen 7/Pendel-P 07:40
Floda, Preem/Cirkle K 07:55
Göteborg, Åvägen 42 (Focusgrillen) 08:30
Kungsbacka, Tingberget hpl B 09:00
Varberg, Björkäng Vägkrog (efter paus) 10:15
Falkenberg, Station Kilavägen 2 10:30
Halmstad, Arena Huvudentrén 10:55

Hotell:
Hotel Svea Simrishamn
Legendariskt hotell direkt vid hamnen och centrum. Som så många konstnärer lockades Prins Eugen av landskapet, havet och ljuset. Fritiof Nilsson Piraten var också en kärkommen gäst på Hotel Svea.