Warszawa, Krakow och Auschwitz

Warszawa, Krakow och Auschwitz

En bit historia och en bit kultur, blandat med vacker arkitektur. Besök Warszawa, Krakow, Trestadsområdet, saltgruvan i Wieliczka och Auschwitz i september!

Om du tycker om historia, titta hit! På denna resa får du inte bara besöka polska kulturstäder, utan också lära dig om vår historia. Du får besöka Auschwitz, Nazitysklands största koncentrationsläger, och lära dig om människorna som levde och dog där. Ett lärorikt och rörande besök om en av de värsta delarna av världshistorien. Du får också möjlighet att besöka en av världens äldsta saltgruvor i Wieliczka, som är full av skulpturer och dekorationer som kommer att ta dig med häpnad. Det finns flera olika kammare i gruvan och till och med ett kapell. Här får du bland annat höra om de som arbetade här, deras arbetsmoral och verktygen de använde.

Vi besöker Warszawa, Polens huvudstad, som nästan totalförstördes under andra världskriget men som har förändrats och expanderat sedan kommunismens fall. Du får också uppleva Krakow, en guldgruva för alla historieälskare och de som inte redan är det blir det här. Den moderna staden Gdynia, historiska Gdansk och kurorten Sopot binds ihop till trestadsområdet i norra Polen vid Östersjön – ett område som har allt och lite till att erbjuda. Du lär dig det där lilla extra av svensktalande lokalguider i Warzawa och Krakow och på både Auschwitz och i saltgruvan. Några av kvällarna äter vi gemensamma middagar så vi kan smälta dagens alla upplevelser tillsammans.

Dag 1 Hemorten -  Karlskrona
Vår första dag reser vi söder ut genom Sverige, passerar Göteborg tar oss genom Halland vidare genom Småland och Skåne till Blekinge och Karlskrona där Stena Lines färja väntar på oss.
Efter incheckning i våra hytter äter vi gemensam middag ombord.

Dag 2 Gdynia – Warszawa
När du vaknar är vi på polskt vatten och efter frukost lägger färjan till i Gdynia. Vi ses åter på bussen och nu sätter den fart mot Warszawa dit vi kommer lagom till lunch. Bussen stannar till vid gamla stan. Vår lokalguide kommer under eftermiddagen guida oss runt i Warszawa innan vi ankommer till dagens hotell. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Warszawa – Krakow
När frukosten inmundigad sätter bussen fart mot Krakow dit vi anländer under tidig eftermiddag och checkar in på hotellet som ligger alldeles utanför gamla staden. Vi har nu tid för att upptäcka Krakow på egen hand och hitta en bra restaurang att äta en god middag på eller bara sitta ner att se på alla människor, hästar som rör sig vid torget. Kanske passa på att åka häst o vagn genom staden.

Dag 4 Krakow - Wieliczka Saltgruva - Krakow
Idag möter vår lokalguide upp och vi har guidning under förmiddagen för att se Krakows höjdpunkter och ta in dess historia. Lokalguiden avslutar vid Maria Kyrkan vid lunchtid och resten av dagen är fri för att på egen hand uppleba staden. För dig som vill följa med på utflykten till Wieliczka Saltgruva samlas vi åter efter lunch för en guidad tur med vår buss som tar oss till gruvschakten.

Dag 5 Krakow – Auschwitz/Birkenau – Czestochowa
Vår lokalguide tar idag med oss på resans tyngre historia men väl värd att besöka, Vi kommer börja med besök på Auschwitz arbetsläger som är väl bevarat för eftervärlden. När detta besök är klart tar bussen oss till Birkenau koncentrationsläger, fortfarande känner man av historiens vindar. Tankar om hur det varit under kriget får nu samlas under några timmar i bussen till vi kommer fram till vårt hotell. Gemensam middag under kvällen.

Dag 6 Czestochowa – Gdansk – Gdynaia / Stena Line
Dagen börjar med att bussen tar oss till Gdansk, denna gamla härliga hansa stad som bjuder på mycket historia. Här finns gott om restauranger och kaféer. Vi kommer anlända Gdansk under eftermiddagen där vi stannar till och gör besök i gamla staden, här kan vi passa på att äta en tidig middag. Nu är det dags att åter ses i bussen för att köra till Gdynia där vi checkar in på Stena Lines färja som tar oss över Östersjön till Karlskrona.

Dag 7 Karlskrona – Hemorten
Idag vaknar vi på svenskt vatten och Stena Line har dukat upp en härlig frukost, färjan angör hamnen i Karlskrona där bussen åter möter oss och tar oss till hemorten.

 

Ring för bokning!
Skriv ut ikon

6 995 kr / person

2020-09-17 - 2020-09-23

7 dagar


I priset ingår:
• Bussresa
​• Del i dubbelrum / tvåbäddshytt (insides)
​• 6 frukostar
​• 3 middagar
​• Entré Auschwitz/Birkenau, svensktal. guide
​• Svensktal. lokalguide:Warszawa, Krakow


Enkelrums- / -hytt tillägg:
1 900 kr (insides)

Tillägg

Utflykt Saltgruvan 350kr

Påstigningsorter

Mariestad, Resecentrum hpl N-O 10:10
Skövde, Resecentrum 10:45
Skara, Busstation hpl M 11:10
Lidköping, Resecentrum hpl R/S 11:35
Vara, Resecentrum 12:05
Vårgårda, Järnvägsstation hpl X 12:30
Alingsås, Göteborgsvägen 7/Pendel-P 12:45
Floda Preem/CirkleK 13:00
Göteborg, Åvägen 42 (Focusgrillen) 13:30
Kungsbacka, Tingberget hpl B 14:00
Varberg, Björkäng Vägkrog (efter paus) 15:10
Falkenberg, Station Kilavägen 2 15:35
Halmstad, Arena Huvudentré 16:00

Hotell

Stena Line Spirit 2020-09-17
Hotel Metropol, Warszawa 2020-09-18
Hotel Wyspianski, Krakow 2020-09-19
Ibis, Czestochowa 2020-09-21
Stena Line Vision 2020-09-22

Valuta: Zloty

Pass: Ja