Malmö Köpenhamn med Julmarknader

En trevlig weekendresa till vår storstad i södra Sverige. En storstadsregion som tack vare Öresundsbron förbinder Malmö och Köpenhamn med varandra. Centralt boende, och nära till shopping.

Vi åker över bron och gör ett besök i Köpenhamn där julmarknaderna pågår för fullt. Här finns möjlighet att besöka flera trevliga julmarknader – Tivoli och Nyhavn är några av dem. På hemvägen besöker vi den stora julmarknaden på Wapnö utanför Halmstad. Kombinera gärna resan med ett teaterbesök.

Dag 1 Hemorten–Malmö
Vi startar färden på morgonen med förmiddagspaus på Björkängs vägkrog vid Varberg.
Färden går sedan vidare på E6/E20 genom Halland och Skåne till Malmö. Vid ankomsten till Malmö gör vi en rundtur. Man bygger för fullt, och vi ser både gamla och nya byggnader samt byggplatser. Här finns många nya byggnader – bostadshus, arenor, järnvägsstationer, köpcentrum m.m. blandat med äldre bebyggelse. Vi checkar sedan in på vårt centrala hotell. Malmö är en trevlig stad med goda shoppingmöjligheter och många restauranger. På kvällen har du möjlighet att se någon teater.

Dag 2 Utflykt till Köpenhamn
Efter frukost åker vi över Öresundsbron till Köpenhamn. Under en rundtur ser vi många kända byggnader och platser. Vi passerar bl.a. den Nya Operan, Amalienborgs slott, Den lille havfrue, Christiansborgs slott, Börsen, Rådhuspladsen m.m.
Du har sedan tid att uppleva Köpenhamn på egen hand, t.ex. besöka Tivolis berömda julmarknad, julmarknaden i Nyhavn eller bara promenera på Ströget och känna in den kontinentala stämningen. Vi åker sedan tillbaka över bron. Kvällen fri för egna aktiviteter.

Dag 3 Malmö–Wapnö Julmässa–Hemorten
Vi stannar vid det skruvade bygget Turning Torso i västra hamnen innan i fortsätter till Wapnö Slott, strax norr om Halmstad. Den fantastiska miljön och de över 150 utställarna ger en försmak av julen. Här finns hantverkare av alla de slag och matboden är fylld av julens delikatesser.

 

Skriv ut ikon

2 395 kr / person

2020-11-27 - 2020-11-29

3 dagar


I priset ingår:
• Resa i modern turistbuss
• Del i dubbelrum
• Frukostbuffé
• Resa över Öresundsbron t.o.r.
• Rundtur i Köpenhamn
• Rundtur i Malmö
• Entré till Wapnö Julmässa
• Vägavgifter
• Reseledarservice

Enkelrumstillägg: 725 kr

Påstigningsorter

Mariestad, Resecentrum hpl N-O 06:50
Skövde, Resecentrum 07:25
Skara, Busstation hpl M 07:50
Lidköping, Resecentrum hpl R/S 08:15
Vara, Resecentrum hpl A 08:45
Vårgårda, Järnvägsstation hpl X 09:10
Alingsås, Göteborgsvägen 7/Pendel-P 09:25
Floda, Preem/Circle K 09:40
Göteborg, Åvägen 42 (Focusgrillen) 10:15
Kungsbacka, Tingberget hpl B 10:45
Varberg, Björkäng Vägkrog (efter paus) 12:00
Falkenberg, Station Kilavägen 2 12:15
Halmstad, Arena Huvudentré 12:40
Helsingborg, ForSea term. bussincheck 13:30