Norra Vättern

© Hasse Schröder

Norra Vättern

Följ med på en trevlig tur till Vätterns norra skärgårds naturreservat som består av 250 öar, kobbar och skär. Sångarprinsen Gustafs sommarresidens Stjärnsunds slott ligger vackert vid Vättern, och här blir det slottsbesök.

Lokalproducerade produkter finns i butiken / ostboden vid Stjärnsund och i Venus chokladbutik, och lunchen består av Vätternlax. 

Avresa på morgonen. Vid ankomsten till Stjernsunds slott blir det besök i butiken / äggboden som säljer närproducerade produkter. Därefter blir det guidning på Stjernsunds slott. Detta är ett slott som byggdes under åren 1708-1808 av bruksherren Olof Burenstam. Slottets duktiga guider kommer att lotsa oss igenom ett av 1800-talets bäst bevarade byggnader och interiörer. Slottet hade besök av kungafamiljen i augusti 2010 och fick då stor uppmärksamhet.
12:20 Avgång Stjernsunds slott med båten M/S Wettervik.
Här står lunchen uppdukad när vi kommer ombord. Under tiden vi äter tar M/S Wettervik oss med på en resa i Vätterns norra skärgårds naturreservat. Vid ankomsten till Askersund besöker vi Venus Choklad där man gör handgjorda praliner, här berättar personalen om konsten att göra praliner, man bjuds också på ett smakprov och naturligtvis finns möjlighet att köpa med sig lite praliner hem. Under en stadsrundtur med guide åker vi runt i Askersund och tittar på intressanta byggnader och platser. (Askersund nämns för första gången år 1314 i ett påvebrev. Efter rundturen blir det kaffe med tårtbit i Hembygdsparken. Vi åker sedan tillbaka till våra hemorter efter en trevlig dag vid och på Vättern.

Skriv ut ikon

825 kr / person

Avgått 2019-06-24

1 dag

I priset ingår:
​• Bussresa
​• Besök i butiken / äggboden Stjernsund
​• Besök i Slottsbutiken på Stjernsunds slott
​• Entré och guidning på Stjernsunds slott
​• Båtresa i Vätterns norra skärgård med
lunch ombord: Inkokt Vätternlax hollandaisesås potatis, smör, bröd, lättöl / vatten, kaffe, liten kaka
​• Besök på Venus choklad
​• Rundtur med lokalguide i Askersund
​• Kaffe med tårtbit i Hembygdsparken

Påstigningsorter

Vara Resecentrum 06:30
Lidköping, Resecentrum hpl R/S 07:00
Skara, Busstation 07:25
Skövde, Resecentrum 07:50
Mariestad, Resecentrum hpl N/O 08:25