Julmarknad i Lübeck

Julmarknad i Lübeck

Lübeck har den mest kända julmarknaden i Tyskland och där hittar man allt som har med julen att göra och lite till.

Breite Strasse är gågatan, där man hittar stora affärer och varuhus. Här ligger även det kända Café Niederegger, där Lübecks berömda marsipan kan inhandlas! Ett besök här är bara ett 'måste'! 
Det finns också många intressanta sevärdheter, som t ex Holsentor, Marienkirche, Haus der Schiffergesellschaft, Schabbelhaus, stora torget 'Markt' med alla sina försäljningsställen, Märchenwelt med bröderna Grimms sagofigurer, hantverksmarknader mm. Följ med oss och shoppa julklapparna i Lübeck.

Dag 1 Hemorten - Lübeck
Avresa från hemorten enl. din bokningsbekräftelse. Vi gör ett stopp på Motell Björkäng utanför Varberg där möjlighet finns att köpa fika. Därefter fortsätter vår färd till Helsingborg där färjan kommer att ta oss till danska staden Helsingör. Härifrån har vi inte mer än 20 mil kvar till färjan från Rödby till Tyskland. På eftermiddagen/kvällen kommer vi fram till vårt hotell, där vi checkar in för två nätter. Ca 58 mil

Dag 2 Lübeck - Julmarknadsdag
Efter den stora frukostbuffén väntar julmarknaden och alla butiker och caféer utan för dörren på oss med härliga erbjudanden. Vi startar med en kort rundtur där vi får bekanta oss med denna främsta av Hansastäder. Här finns många gamla fina och välbevarade byggnader som skapar en härlig fond till stadens julmarknader. Därefter har vi gott om tid att utforska den charmiga staden på egen hand. Passa på att njuta en bit mat och kanske en god glühwein.

Dag 3 Lübeck - Hemorten
Efter frukost lämnar vår buss Lübeck för denna gång. Via Puttgarden - Rödby och Helsingör - Helsingborg kommer vi snabbt tillbaka hem till Sverige igen. Vid 19:30 är vi åter i Göteborg där anslutningsbussar väntar för fortsatt färd hemåt. Ca 58 mil

Under resan kommer vi att besöka någon gränshandel för lite inköp.

Skriv ut ikon

3 190 kr / person

Avgått 2019-12-13

3 dagar

I priset ingår:
Bussresa
2 nätter del i dubbelrum
2 frukost
Stadsrundtur i Lübeck
Reseledarservice
Färjor
Vägskatter

Max 50 kg bagagevikt

Valuta: Euro
 

Påstigningsorter

Lidköping, Resecentrum Hpl R/S 05:20
Skara, Busstation 05:40
Vänersborg, Parallellgatan 14 05:45
Trollhättan, Resecentrum 06:00
Vara, Resecentrum 06:00
Vårgårda, Järnvägsstation 06:25
Uddevalla, Bohusläns museum 06:30
Ljungskile, Resecentrum 06:50
Alingsås, Göteborgsvägen 7 06:50
Stenungsund, Hpl Munkeröd vid E6 07:05
Kode, Motorvägshållplatsen södergående 07:10
Kungälv, ST1 stationen Eriksdal 07:20
Göteborg, Stena Line Danmarks terminalen 08:00
Kungsbacka, Statoil Onsalamotet 08:20
Varberg, Motell Björkäng 09:40
Falkenberg, Järnvägsstationen 09:55
Halmstad, Arena Huvudentré 10:10
Helsingborg, ForSea Terminalen incheckning buss. 11:10

Hotell

Hotel Hanseatischer Hof 2019-12-13

 

Elegant 4-stjärnigt hotell beläget med 15 minuters promenad från Lübecks centrum. Hanseatischer Hof Lübeck har stora rum och ett 1500 m² stort spa för gäster över 16 år med inomhuspool, finsk bastu och ångbad. Alla rum är klassiskt inredda med kabel-TV, Gratis WiFi och ett modernt badrum. Som gäst på hotellet har du gratis tillgång till pool och bastu i spaet Bella Vita. Du kan också boka massage- och skönhetsbehandlingar.

 

I samarbete med:
Busserik AB