Österlen med Äppelmarknaden i Kivik och klassiska Hotell Svea i Simrishamn

Österlen med Äppelmarknaden i Kivik och klassiska Hotell Svea i Simrishamn

I Sveriges sydligas­te landskap finns många natursköna platser, byar och fisklägen. Vi besöker Äppelmarknaden i Kivik, Ale stenar, Stenshuvud, bokskogar m.m.

Intressant besök på Gunnarshögs Gård med rapsolja. Vi bor två nätter i idylliska Simrishamn.

Dag 1 Hemorten – Äppelmarknaden - Simrishamn
Avresa på morgonen. Vi gör ett litet besök vid berömda Brösarps backar. Färden går vidare till Kivik. Vi ser bl.a. den klassiska marknadsplat­sen och Piratenstatyn och tar här del av den stora Äppelmarknaden i Kiviks hamn med marknadsstånd och den stora tavlan som är gjord av ca 35 000 äpplen. På marknadsplatsen finns ca 80 utställare. Efter marknadsbesöket fortsätter vi till Hotell Svea, som ligger vackert vid hamnen i Simrishamn. 
Dag 2 Österlen
En innehållsrik utflyktsdag. Vi promenerar i den fantastiska stadskärnan med kul­lerstensgator och vackra pastellfär­gade hus i dansk stil och med den speciella Simrishamnsdörren. På Gunnarshögs Gård får vi en visning av rapsoljetillverkningen, möjlighet att pressa egen rapsolja. Provsmakning och shoppingmöjlighet i butiken. Vi passerar sedan flera slott och herresäten på vår väg till lunchpausen i Ystad. Här ser vi många gamla fina byggnader. Vidare till den lilla fiskeham­nen Kåseberga och en promenad till Ale stenar. Därefter till Dag Hammarskjölds Backåkra, där vi promenerar till meditationsplatsen och njuter av utsikten mot havet. Vidare till Sandhammaren, känt för sin fina sandstrand och fyr. Små pittoreska fiskelägen passeras på vår väg tillbaka till SimrishamnDag 3 Simrishamn – Hemorten
Vi lämnar Simrishamn efter frukost, och besöker Na­tionalparken Stenshuvud där vi vandrar i de natursköna omgivningarna med lummiga ädellövskogar, hedar, kustberg och vackra stränder. Lunchpaus på klassiska Sjöbo Gästgifvaregård. Färden fort­sätter via Ringsjöarna till Söderå­sen och natursköna Kopparhatten. Via välkända Spången åker vi mot hemorten.

Skriv ut ikon

3 450 kr / person

Avgått 2020-09-27

3 dagar


I priset ingår
• Bussresa
• 2 nätter i dubbelrum
• 2 frukostbufféer
• 2 middagar
• 1 lunch på Sjöbo Gästgifvaregård
• Vandring i Simrishamn
• Rundtur / vandring i Ystad
• Besök med smakprov på Gunnarshögs Gård
• Entré till Äppelmarknaden i Kivik
• Besök i Stenshuvud nationalpark
• Reseledarservice

Enkelrumstillägg: 760 kr

Påstigningsorter

Mariestad, Resecentrum hpl N/O 05:05
Skövde, Resecentrum 05:40
Skara, Busstation hpl M 06:05
Lidköping, Resecentrum hpl R/S 06:30
Vara, Resecentrum 07:00
Vårgårda, Järnvägsstation hpl X 07:25
Alingsås, Göteborgsvägen 7/Pendel-P 07:40
Floda, Preem/Cirkle K 07:55
Göteborg, Åvägen 42 (Focusgrillen) 08:30
Kungsbacka, Tingberget hpl B 09:00
Varberg, Björkäng Vägkrog (efter paus) 10:15
Falkenberg, Station Kilavägen 2 10:30
Halmstad, Arena Huvudentrén 10:55

Hotell Svea
Legendariskt hotell direkt vid hamnen och centrum. Som så många konstnärer lockades Prins Eugen av landskapet, havet och ljuset. Fritiof Nilsson Piraten var också en kärkommen gäst på Hotel Svea.

Länkar:
Hotel Svea, Simrishamn

Äppelmarknaden i Kivik