Alper, Gardasjön och Bernina express

Foto: Andrea Sonda

Alper, Gardasjön och Bernina express

Schweiziska alper med alptoppen Säntis och tågresan Bernina Express, Lichtenstein, Gardasjön och München

En resa med många vackra alpvyer, en fantastisk tågresa, det lilla Furstendömet Lichtenstein, de välkända OS-orterna St Moritz, Innsbruck, Garmisch-Partenkirchen och München, norditalienska Gardasjön och världsberömda floderna Rhen och Donau. 

Dag 1 Hemorten – Hannover
Avresa från hemorten söderut via Danmark till Tyskland. Vi passerar Lübeck och Hamburg innan vi anländer till Hannover på kvällen. 

Dag 2 Hannover – Rothenburg ob der Tauber –  Feldkirch
Färden går vidare söderut. Lunchpaus i den gamla staden Rothenburg ob den Tauber. Vi fortsätter och på avstånd ser vi världens högsta kyrktorn i Ulm. Gränsen mellan Tyskland och Österrike ligger nära Bodensjön. Övernattning i österrikiska Feldkirch.

Dag 3 Feldkirch – Alputflykt till Schweiz
Appenzellerland kallas ett område i Schweiz. Härifrån kommer den berömda osten Appenzeller som vi får möjlighet att smaka, och här ligger alptoppen Säntis. Vår buss tar oss på vackra alpvägar till Säntis Schwebebahn (Kabinbana). Schwebebahn leder från ca 1300 m.ö.h. upp till toppstationen av Säntis, ca 2500 m.ö.h. 10 minuter resa med kabinbanan. Vid klart väder kan man se 6 länder från Säntis; Schweiz, Tyskland, Österrike, Lichtenstein, Italien och Frankrike. Vi åker sedan tillbaka till Österrike.

Dag 4 Feldkirch – Lichtenstein  – Chur
I dag besöker vi det lilla Furstendömet Lichtenstein vid floden Rhen. Vi ser oss omkring i huvustaden Vaduz innan färden går vidare motströms utefter Rhen till den uråldriga staden Chur i Schweiz, som bland annat är en järnvägsknut i de Schweiziska alperna. Här övernattar vi inför morgondagens tågresa.

Dag 5 Chur – Bernina Express – Riva del Garda
Vi går ombord på tåget Bernina Express. På den 1000 mm breda järnvägen upplever vi en fantastisk tågresa. Bl.a. kommer vi till den klassiska OS-orten St Moritz på 1800 m.ö.h. Färden går vidare till ungefär samma höjd som i går; 2 500 m.ö.h. Efter gränsen till Italien anländer vi till Tirano. Härifrån fortsätter vi till Gardasjön. Vi följer Gardasjön upp till Riva del Garda vid sjöns norra ände. Kanske vill du passa på att ta ett kvällsdopp.

Dag 6 Riva del Garda – München
Möjlighet till ett morgondopp innan vi rullar vidare norrut. Vi åker i Sydtyrolen bl.a. känd för stora äppleodlingar. Efter Brennerpasset kommer vi in i Tyrolen. OS-staden Innsbruck passeras, och via skidbyn Seefeld kommer vi till Bayern och OS-staden Garmisch-Partenkirch. Vi anländer till München där vi bor centralt, direkt vid den gamla stadskärnan. München arrangerade Sommar-OS 1972, och vi besöker den välkända Olympiaparken.

Dag 7 München – Magdeburg
På vår väg ut ur München passerar vi den stora Allianz Arena. I Ingolstadt åker vi över Donau och efter Nürnberg kommer vi till den gamla gränsen mellan öst och väst. Färden går i Thüringen mot Leipzig till dagens mål Magdeburg strax söder om "korsningen" mellan floden Elbe och den betydelsefulla vattenvägen Mittellandkanal.

Dag 8 Magdeburg – Hemorten
Hemresedag. Via Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg kommer vi tillbaka till Sverige efter en upplevelserik resa.

Skriv ut ikon

9 975 kr / person

Avgått 2019-07-14

8 dagar


I priset ingår:
• Bussresa
• Del i dubbelrum
• Frukostbuffé
• Middag dag 1,2,3,4,5 och 7
• Kabinbanefärd - Säntis
• Tågresa Bernina Express Chur - Tirana
• Turistskatt Riva del Garda
• 1 vinprovning i Italien
• Färjeöverfarter
• Vägskatter
• ReseledarserviceEnkelrumsttillägg: 1 780 kr

Valuta: Euro, CHF

Pass: Ja

Påstigningsorter

Mariestad, Resecentrum hpl N/O 05:00
Skövde, Resecentrum 05:35
Skara, Busstation 05:55
Lidköping, Resecentrum hpl R/S 06:00
Vara, Resecentrum 06:30
Vårgårda, Rasta 06:55
Alingsås, Götaplan 07:10
Floda, Preem/CirkleK 07:25
Göteborg, Åvägen 42 (Focusgrillen) 08:00
Kungsbacka, hpl Tingberget riktn. Särö 08:30
Varberg, Björkäng Vägkrog (efter paus) 09:45
Falkenberg, Station Kilavägen 2 10:00
Halmstad, Arena Huvudentré 10:25
Helsingborg, Knutpunkten Järnvägsgat. 11:15

Hotell
D - Hannover: Leonardo Hotel
A - Feldkirch: BW Central Hotel Leonhard
CH - Chur: Hotel Sommerau
I - Riva del Garda: Hotel Centrale
D - München: Ibis München City
D - Magdeburg: Hotel Ratswaage