Warszawa, Krakow och Auschwitz

Warszawa, Krakow och Auschwitz

En bit historia och en bit kultur, blandat med vacker arkitektur. Besök Warszawa, Krakow, Trestadsområdet, saltgruvan i Wieliczka och Auschwitz i september!

Om du tycker om historia, titta hit! På denna resa får du inte bara besöka polska kulturstäder, utan också lära dig om vår historia. Du får besöka Auschwitz, Nazitysklands största koncentrationsläger, och lära dig om människorna som levde och dog där. Ett lärorikt och rörande besök om en av de värsta delarna av världshistorien. Du får också besöka en av världens äldsta saltgruvor i Wieliczka, som är full av skulpturer och dekorationer som kommer att ta dig med häpnad. Det finns flera olika kammare i gruvan och till och med ett kapell. Här får du bland annat höra om de som arbetade här, deras arbetsmoral och verktygen de använde.

Vi besöker Warszawa, Polens huvudstad, som nästan totalförstördes under andra världskriget men som har förändrats och expanderat sedan kommunismens fall. Du får också uppleva Krakow, en guldgruva för alla historieälskare och de som inte redan är det blir det här. Den moderna staden Gdynia, historiska Gdansk och kurorten Sopot binds ihop till trestadsområdet i norra Polen vid Östersjön – ett område som har allt och lite till att erbjuda. Du lär dig det där lilla extra av svensktalande lokalguider i alla städer vi besöker och på både Auschwitz och i saltgruvan. Några av kvällarna äter vi gemensamma middagar så vi kan smälta dagens alla upplevelser tillsammans.

Dag för dag program

Dag 1 Hemorten -  Karlskrona

Vår första dag reser vi söder ut genom Sverige, passerar Göteborg tar oss genom Halland vidare genom Småland och Skåne till Blekinge och Karlskrona där Stena Lines färja väntar på oss.
Efter incheckning i våra hytter äter vi gemensam middag ombord.

Dag 2 Gdynia – Warzawa

När du vaknar är vi på polskt vatten och efter frukost lägger färjan till i Gdynia. Vi ses åter på bussen och nu sätter den fart mot Warzawa dit vi kommer lagom till lunch. Bussen stannar till vid gamla stan. Vår lokalguide kommer under eftermiddagen guida oss runt i Warzawa innan vi ankommer till dagens hotell. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Warzawa – Wieliczka – Krakow

När frukosten inmundigad sätter bussen fart mot Wieliczka saltgruvor, här kommer en lokalguide ta emot oss. Guiden lotsar oss ner genom gruvschakten och till det fantastiska kapellet m.m. Efter detta intressanta besök möter bussen oss och tar oss in till Hotellet i Krakow för incheckning. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Krakow

Idag möter vår lokalguide upp och vi har guidning under förmiddagen för att se Krakows höjdpunkter och ta in dess historia. Lokal guiden avslutar vid Maria Kyrkan vid lunchtid och nu ges er fritid under resten av dagen.

Dag 5 Krakow – Auschwitz/Birkenau – Czestochowa

Vår lokalguide tar idag med oss på resans tyngre historia men väl värd att besöka, Vi kommer börja med besök på Auschwitz arbetsläger som är väl bevarat för eftervärlden. När detta besök är klart tar bussen oss till Birkenau koncentrationsläger, fortfarande känner man av historiens vindar. Tankar om hur det varit under kriget får nu samlas under några timmar i bussen till vi kommer fram till vårt hotell. Gemensam middag under kvällen.

Dag 6 Czetochowa – Gdansk – Gdynaia / Stena Line

Dagen börjar med att bussen tar oss till Gdansk, denna gamla härliga hansa stad som bjuder på mycket historia. Här finns gott om restauranger och kaféer. Vi kommer anlända Gdansk i lagom tid för lunch. Vi återses sedan för att få följa med nästa lokalguide på en tur genom staden.  När guiden avslutar sin guidning kommer vi hinna med att gå runt lite till på egen hand innan bussen tar oss tillbaka till Gdynia där vi checkar in på Stena Lines färja som tar oss över Östersjön till Karlskrona. Gemensam middag.

Dag 7 Karlskrona – Hemorten

Idag vaknar vi på svenskt vatten och Stena Line har dukat upp en härlig frukost, färjan angör hamnen i Karlskrona där bussen åter möter oss och tar oss till hemorten.

 

Skriv ut ikon

7 250 kr / person

2019-09-21 - 2019-09-27

7 dagar


I priset ingår:
Bussresa
Del i dubbelrum / tvåbäddshytt (insides)
6 frukostar
5 middagar
Entré Wielisczka Saltggruvor, svensktalande guide
Entré Auschwitz/Birkenau, svensktalande guide
Svensktalande lokal guide:
Warszawa, Krakow, Gdansk

Enkelrums- / -hytt tillägg:
2 495 kr (insides)

Påstigningsorter

Mariestad, Resecentrum hpl N-O 10:10
Skövde, Resecentrum 10:45
Skara, Busstation 11:10
Lidköping, Resecentrum 11:35
Vara, Resecentrum 12:05
Vårgårda, Rasta 12:30
Alingsås, Götaplan 12:45
Göteborg, Åvägen 42 (Focusgrillen) 13:30
Kungsbacka, Hpl Tingberget riktn. Särö 14:00
Varberg, Björkäng Vägkrog (efter paus) 15:10
Falkenberg, Station Kilavägen 2 15:35
Halmstad, Arena Huvudentré 16:00

Hotell

Stena Line Vision 2019-09-21
Hotel HDM, Warszawa 2019-09-22
Hotel Chopin, Krakow 2019-09-23
Ibis, Czestochowa 2019-09-25
Stena Line Vision 2019-09-26

Valuta: Zloty

Pass: Ja