Warszawa, Krakow och Auschwitz

Warszawa, Krakow och Auschwitz

En bit historia och en bit kultur, blandat med vacker arkitektur. Besök Warszawa, Krakow, Trestadsområdet, saltgruvan i Wieliczka och Auschwitz i september!

Om du tycker om historia, titta hit! På denna resa får du inte bara besöka polska kulturstäder, utan också lära dig om vår historia. Du får besöka Auschwitz, Nazitysklands största koncentrationsläger, och lära dig om människorna som levde och dog där. Ett lärorikt och rörande besök om en av de värsta delarna av världshistorien. Du får också besöka en av världens äldsta saltgruvor i Wieliczka, som är full av skulpturer och dekorationer som kommer att ta dig med häpnad. Det finns flera olika kammare i gruvan och till och med ett kapell. Här får du bland annat höra om de som arbetade här, deras arbetsmoral och verktygen de använde.

Vi besöker Warszawa, Polens huvudstad, som nästan totalförstördes under andra världskriget men som har förändrats och expanderat sedan kommunismens fall. Du får också uppleva Krakow, en guldgruva för alla historieälskare och de som inte redan är det blir det här. Den moderna staden Gdynia, historiska Gdansk och kurorten Sopot binds ihop till trestadsområdet i norra Polen vid Östersjön – ett område som har allt och lite till att erbjuda. Du lär dig det där lilla extra av svensktalande lokalguider i alla städer vi besöker och på både Auschwitz och i saltgruvan. Några av kvällarna äter vi gemensamma middagar så vi kan smälta dagens alla upplevelser tillsammans.

Skriv ut ikon

7 250 kr / person

2019-09-21 - 2019-09-27

7 dagar