Norska fjordar med Geirangerfjorden, Trollstigen och Atlanterhavsveien

Norska fjordar med Geirangerfjorden, Trollstigen och Atlanterhavsveien

Fjällandskap, fjordlandskap m.m. Fantastiska vyer.

En resa med höjdpunkter som OS-staden Lillehammer, Atlanterhavsveien, Moldepanoramat, spektakulära Trollstigen. Dessutom en helt underbar fjordresa på Geirangerfjorden.

Dag 1 Hemorten–Eidsvoll–Lillehammer–Öyer
Färden går norrut över de vackra broarna Uddevallabron och Nya Svinesundsbron till Norge. Vi passerar Oslo och gör därefter en paus vid den välkända Eidsvollbyggnaden, norska grundlagens "födelseplats", Vidare till OS-staden Lillehammer. Här gör vi en paus i centrum samt vid hoppbackarna innan vi fortsätter till Öyer för övernattning. Hotellet ligger nära OS-backarna där Pernilla Wiberg tog guld. Gemensam middag

Dag 2 Öyer–Fjällandskap–Fjordlandskap–Kristiansund
En dag fylld av fantastiska naturscenerier väntar. Efter frukost åker vi genom Gudbrandsdalen och de vackra högfjällsområdena Rondane och Dovrefjell. Efter lunchpausen i fjällvärlden fortsätter vi ner till Sunndalen. Vi åker sedan utefter flera fjordar på vår väg ut till Kristiansund, en stad vid havet byggd på ett flertal öar.

Dag 3 Kristiansund–Atlanterhavsveien–Trollstigen–Ålesund
Vi åker söderut till den 8 km långa Atlanterhavsveien som sträcker sig över holmar och skär ute vid öppna havet. Atlanterhavsveien blev korat till ”Århundrets byggverk 1905-2005”. Färden går till Molde och det berömda Moldepanoramat, där man kan se ett stort antal fjälltoppar vid vackert väder. Vidare uppför den spektakulära Trollstigen med sina kända slingor. Dagens slutmål är den viktiga fiskestaden Ålesund, en pärla på den norska Västkusten. Hela Ålesunds centrum ödelades 1904 genom en brand och byggdes upp efter dåtidens moderna stil – jugendstilen. Uppe på toppen av Ålesunds stadsberg Aksla njuter vi av en underbar utsikt över centrum, skärgård och ”Sunnmöresalperna”. Gemensam middag.

Dag 4 Ålesund - Geirangerfjorden - Geiranger - Beitostölen
Två båtturer under dagen. Vi åker färja över Storfjorden och fortsätter sedan till Hellesylt. Härifrån tar en färja oss in på den vackra  Geirangerfjorden. Vi njuter av höga fjäll, små gårdar på sluttningarna och vattenfall. Efter en paus i Geiranger fortsätter vi på vägar med härliga vyer mot dagens destination Beitostölen, 900 m.ö.h. i närheten av Jotunheimen.

Dag 5 Beitostölen–Oslo–Hemorten
Vi lämnar fjällsamhället Beitostölen och beger oss söderut till Fagernes och vidare mot Oslo. Färden går sedan mot Svinesund och tillbaka till respektive hemort efter några dagar i Norge med underbara naturscenerier.

Skriv ut ikon

5 995 kr / person

Avgått 2020-06-27

5 dagar


I priset ingår:
• Bussresa
• 4 nätter i dubbelrum
• 4 frukostbufféer
• 4 middagar
• Båtresa på Geirangerfjorden
• Resa på Atlanterhavsveien
• Resa på Trollstigen
• Besök i OS-staden Lillehammer
• Färjeöverfarter
• Vägskatter
• Reseledarservice


Enkelrumstillägg:  1 800 kr

Valuta: NOK

Påstigningsorter

Mariestad, Resecentrum hpl N/O 05:45
Skövde, Resecentrum 06:10
Skara, Busstation hpl M 06:45
Lidköping, Resecentrum hpl R/S 07:10
Grästorp, Tre Älgar 07:40
Trollhättan, Resecentrum 08:00
Vänersborg, Parallellgatan 14 08:15
Uddevalla, Kampenhof 08:45
Uddevalla, Torp, hållplats F 08:55

Hotell
Öyer: Scandic Hafjell
Kristiansund: Thon Hotel
Ålesund: Scandic Parken
Beitostölen: Radisson Blu