Eksjö International Tattoo

Eksjö International Tattoo

Orkestrar från hela världen marscherar in på kullerstenarna i Eksjö.

Evenemanget genomförs nu för trettonde gången sedan 1989. Föreställningarna 2022 blev en stor framgång och har ytterligare stärkt evenemanget. Under 2024 blir Eksjö ensamma om att erbjuda ett internationellt Tattoo.

Arenan som är placerad mitt i staden, är omgiven av hus med anor från 1500-talet och där kyrkan, stadshotellet och den stolta ryttarstatyn utgör en del av sceneriet.

Sju orkestrar med sammanlagt ca 400 medverkande kommer att uppträda. Kvalitén på föreställningen kommer att överträffa alla tidigare föreställningar. Höjdpunkten på föreställningen är avslutningen där samtliga orkestrar tillsammans framför några välkända stycken under ledning av evenemangets musikaliske ledare Robin Wahl.

Medverkande:
Japanska arméns centralmusikkår
Musikkåren är en av Japans tre professionella militära band. Detta blir ett oerhört exotiskt inslag på det småländska höglandet! Värdigt och musik av högsta klass

Marinens musikkår
En av tre professionella militärmusikkårer i Sverige. Musikkåren är stationerad i örlogsstaden Karlskrona och gästar ofta garnisonsstaden Eksjö. Musikkåren har sedan år 1680 levererat förstklassig musik till såväl det civila som det militära.

Finska Flottans musikkår
Stationerade i Åbo och är en av den finska försvarsmaktens professionella musikkårer. Kåren består av 32 yrkesmusiker och en värnpliktig trumsektion. Musikkåren lyder under det finska marinkommandot och bjuder allt som oftast på en riktig show! 

Royal Band of the Belgian Navy
Royal Band of the Belgian Navy är en professionellt kår. Musikkåren grundades 1947, består av 36 militärmusiker som uppträder frekvent över hela världen och är också en av de ledande militära orkestrarna i världen. Deras repertoar utmärker sig genom många crossovers, från pop över jazz till vanlig storbandsrepertoar. 

Helsingør pigegarde
Dansk ungdomsmusikkår, bestående av enbart flickor. Kåren grundades 1957 och har cirka 100 medlemmar totalt. En vacker och värdig representant för Helsingör och Danmark med vana att uppträda över hela världen

Hemvärnets musikkår Eksjö
Eksjö International Tattoos husband, har medverkat under alla tattoer som genomförts i Eksjö. Kåren medverkar regelbundet vid militära ceremonier både i Eksjö och på andra platser, bl a högvakten i Stockholm. Man står årligen för musiken vid vaktparaderna i Eksjö. 

Drilltropp ur Wachbataillon Berlin
Drilltroppen består av soldater och officerare vilka erbjuder vapenexercis av högsta klass. Wachbataillon Berlin medverkar regelbundet vid officiella statsbesök, militärbegravningar och andra militära ceremonier

Avresa på morgonen. Förmiddagskaffe i Mullsjö. När vi kommer till Eksjö finns det möjlighet att äta lunch i den vackra trästaden före Eksjö International Tattoo, som är 15.00-17.00. Efter föreställningen blir det busskaffe innan vi åker tillbaka till respektive hemort.

Skriv ut ikon

1 195 kr / person

2024-07-27

1 dag


I priset ingår:
• Bussresa
• Förmiddagskaffe med fralla 
• Biljett till Eksjö International Tattoo
• Busskaffe

Tillägg

Faktura via Brev 25kr

Påstigningsorter

Lidköping, Resecentrum hpl R/S 08:25
Skara, Busstation 08:50
Skövde, Resecentrum 09:15

Preliminära hemkomsttider:
Skövde ca 19.45
Skara ca 20.15
Lidköping ca 20.45