Vinskörderesa till Alsace, Pfalz och Sausenheim

Vinskörderesa till Alsace, Pfalz och Sausenheim

I september när vi kommer till Pfalz är årets vinskörd i fullgång. Vinfesterna når sin kulmen denna varma månad med jättefesten i Bad Dürkheim.

Välkommen med på en resa med vinprovningar av tyska och franska viner under ledning av vår reseledare Jan-Ove Ahlgren som är vinkunnig och specialist på området och vindistriktet Pfalz. 

Dag 1
Vi lämnar hemorten på morgonen. Efter frukostpaus och färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden når vi Tyskland. Sedan vidare söderut på Autobahn via Ham­­­burg mot Han­no­ver. En liten vinprovning i bussen med information om tysk vinodling och tyskaviner. Första natten i Hannover området med middag på hotellet.

Dag 2
Efter tidig frukost rul­lar vi söderut mot vindistrikten. Kaffe- och lunch­­­­­pau­ser. På efter­mid­da­gen passerar vi floden Rhen och kommer snart till Tysk­lands största vin­distrikt Rhein­­­­hes­sen. Besök på landets minsta ak­ti­va vin­­fö­re­ning i Albig. Vi gör en runda i vin­käl­la­ren och en intres­sant vinp­rov­ning. Här finns möjlighet att handla av de viner som provats. Kort därefter är vi i Pfalz och vårt hotell, middag på kvällen.

Dag 3
Vi gör en tur genom det böl­jan­de vinlandskapet på ”Deutsche Wein­­­­strasse”. Skörden är säker­ligen i full gång i Pfalz och vi om det finns tillfälle stannar vi för att se skör­de­arbetet som numera till största delen är mekaniserat. Snart blir det dags för en rolig vinprovning i Kall­s­tadt. Ef­ter lunchpausen i Kallstadt, lad­dar vi för ett litet besök på vin­fes­ten i Bad Dürk­heim. Dürk­­­hei­mer Wurst­­markt, lan­dets störs­­ta vin­fest med nära en halv miljon be­sökare var­je år. Där finns många viner samt rolig och om­väx­lande mat att prova. Vi fortsätter till den lokala vin­fes­ten i Sausenheim, där vi kan äta grillad mat och prova viner. Denna kväll ingår inte middag, då vi äter på vinfesten.   ​

  

Dag 4
Till Sausenheim för en öppen vinprovning hos Weingut Schenk-Siebert. Det är vin­­­­fest i byn hela da­gen. Vi tar  lunchpaus i ett festtält i byn. På efter­middagen är det Festumzug (kortege) och då kan vi deltaga i kortegen, ut­k­lädda till vikingar. Vi bjuds på vin och glada up­p­tåg. Vi stannar en stund, innan vi reser till Ungstein och en spännande mid­dag på en ”svensk-norsk-tysk” gourmet­res­taurang i den lilla vin­byn Ung­stein utefter Deutsche Wein­strasse. Sedan åter till Grosskarlbach för ett sista besök i baren, innan nästa dags resa till Alsace.
    
Dag 5
Utflykt till Alsace med vin­provning. Snart är vi i det fina böl­jande vinom­rådet Le Couronne D’Or (Guldhyllan) runt vinstaden Mols­heim. På förmiddagen besöker vi först en fin privat vin­odlare, Domaine Becht i Dorlisheim. Där­ef­ter lunch­paus i Mutzig, Efter detta styr vi nor­rut mot Pfalz för kvällens middagen vårt hotell.

Dag 6
Efter frukost styr vi norrut på Auto­bahn. Kaffe- och lunch­pau­ser tar vi under resan. På kvällen övernattning i Hamburg området, där väntar fina rum och efterlängtad middag.

Dag 7
Tidig frukost innan färden går vidare via Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg är vi åter i Sverige. Paus för kaffe och måltider på lämpliga platser och vi år åter hemma framåt kvällen.

Bokningen stängdes 2023-09-14 00:00
Skriv ut ikon

Från 9 375 kr / person

Avgått 2023-09-14

7 dagar


I priset ingår:
• Bussresa
• Del i dubbelrum med frukost
• 5 Middagar
• Vinprovningar enl prog.
• Utflykter enligt program.
• Färjeöverfarter
• Turistskatt
• Vägavgifter
• Reseledarservice

Enkelrumstillägg: 1 800 kr


Valuta: Euro
Pass: Ja

Valutakurs:
Euro 11,00
 

Anmälan och information:
Jan-Ove Ahlgren 070-2153076
Nybergs Buss 0510-70000

 

Tillägg

Brev per post 25kr

Påstigningsorter

Mariestad, Resecentrum hpl N/O 05:00
Skövde, Resecentrum 05:35
Skara, Busstation 05:55
Lidköping, Resecentrum hpl R/S 06:00
Vara, Resecentrum 06:30
Vårgårda, Järnvägsstation 06:55
Alingsås, Pendel P, Göteborgsvägen 07:10
Göteborg, Åvägen 42 (Focusgrillen) 08:00
Fjärås Station hpl 08:25
Varberg, Björkäng Vägkrog (efter paus) 09:45
Falkenberg, Station Kilavägen 2 10:00
Halmstad, Arena Huvudentré 10:25
Helsingborg, Knutpunkten Järnvägsgat. 11:15

Hotell

Mercure Hotel Hannover, Oldenburger Allé 2023-09-14
Hotel Winzergarten, Grosskarlbach 2023-09-15
Hotel Panorama Billstedt, Hamburg 2023-09-19

 

Hotel Winzergarten Grosskarlbach.