Vin & Sparris resa Pfalz

Vin & Sparris resa Pfalz

Vi kommer till Pfalz när allt grönskar och blommar. Sommaren med härlig sol är på plats och sparrissäsongen går på högvarv. I byarna har festerna börjat och man provar för fullt det föregående årets vin. Det är dags att dra på shortsen.

Välkommen med på en resa med vinprovningar av tyska och franska viner under ledning av vår reseledare Jan-Ove Ahlgren som är vinkunnig och specialist på området och vindistriktet Pfalz.

Dag 1
Vi lämnar hemorten på morgonen. Efter frukostpaus och färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden når vi Tyskland. Sedan vidare söderut på Autobahn via Ham­­­burg mot Han­no­ver. En liten vin­prov­ning i bussen, där vi be­rättar om tyskt vin och tysk vinodling. Första natten i Hannover området med middag på hotellet.

Dag 2
Efter tidig frukost rul­lar vi söderut mot vindistrikten. Kaffe- och lunch­­­­­pau­ser. På efter­mid­da­gen passerar vi floden Rhen och kommer snart till Tysk­lands största vin­distrikt Rhein­­­­hes­sen. Besök på landets minsta ak­ti­va vin­­fö­re­ning i Albig. Vi gör en runda i vin­käl­la­ren och en intres­sant vinp­rov­ning. Här finns möjlighet att handla av de viner som provats. Kort därefter är vi i Pfalz och vårt hotell, middag på kvällen.

Dag 3
Första besöket är hos en bonde, som odlar sparris och vin. Vi får en visning av odlingen och hanteringen av sparris. Här kan vi beställa sparris och även köpa vin. Vi gör en tur genom det böl­jan­de vinlandskapet på ”Deutsche Wein­­­­strasse” till Kallstadt. Där tar vi lunch­paus och sedan är det dags för en härlig Vinprov­ning i Kallstart. Det blir därefter dags för en lokal vin­fest, där vi kan prova vin och äta gott grillat. Denna kväll äter vi på vinfesten. (Ingen middag ingår)

    

Dag 4
Via vingårdar och sparrisfält mot Dudenhofen, I denna kända sparrisby äter vi sparris­middag i Stadthalle. En festmåltid med sparrisrätter och vin. Vidare mot Sausenheim och efter­midda­gens vinvandring, som går uppe i vin­bergen. Vi besöker vinstånd och köper vin och det finns även god mat i stånden runt vand­ringsleden. Härifrån har vi en härlig utsikt över det vackra vinlandskapet i norra Pfalz. Vi stannar här på eftermiddagen, innan vi reser till Ungstein och en ”svensk-norsk-tysk” restaurang och av­slu­tar med middag. Sedan åter till vårt hotell.  

Dag 5
Utflykt till Alsace med vin­provning. Snart är vi i det fina böl­jande vinom­rådet Le Couronne D’Or (Guldhyllan) runt vinstaden Mols­heim. På förmiddagen besöker vi först en fin privat vin­odlare, Domaine Becht i Dorlisheim. Där­ef­ter lunch­paus i Mutzig, Efter detta styr vi nor­rut mot Pfalz för sista middagen vårt hotell.

Dag 6
Efter frukost styr vi norrut på Auto­bahn. Kaffe- och lunch­pau­ser tar vi under resan. På kvällen når vi ön Fehmarn och vårt hotell, där väntar fina rum och efterlängtad buffé.

Dag 7
Via Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg är vi ter i Sverige. Paus för kaffe och måltider på lämpliga platser och vi år åter hemma framåt kvällen.

Bokningen stängdes 2023-06-01 00:00
Skriv ut ikon

Från 8 875 kr / person

Avgått 2023-06-01

7 dagar


I priset ingår:
• Bussresa
• Del i dubbelrum med frukost
• 5 Middagar
• Vinprovningar enl prog.
• Utflykter enligt program.
• Färjeöverfarter
• Turistskatt
• Vägavgifter
• Reseledarservice

Enkelrumstillägg: 1 600 kr


Valuta: Euro

Pass: Ja

 

Anmälan och information:
Jan-Ove Ahlgren 070-2153076
Nybergs Buss 0510-70000

Påstigningsorter

Mariestad, Resecentrum hpl N/O 05:00
Skövde, Resecentrum 05:35
Skara, Busstation 05:55
Lidköping, Resecentrum hpl R/S 06:00
Vara, Resecentrum 06:30
Vårgårda, Järnvägsstation hpl X 06:55
Borås, Resecentrum 07:35
Göteborg, Åvägen 42 (Focusgrillen) 08:00
Varberg, Björkäng Vägkrog (efter paus) 09:45
Falkenberg, Station Kilavägen 2 10:00
Halmstad, Arena Huvudentré 10:25
Helsingborg, Knutpunkten Järnvägsgat. 11:15

Hotell

Hotel Median, Lehrte 2023-06-01
Waldhotel, Eisenberg 2023-06-02
Gasthof Meetz, Bannesdorf 2023-06-06

 

 
Foto: Jan-Ove Ahlgren