Toscana

Toscana

En resa till ett av Italiens mest omskrivna landskap, berömt inta bara för sin sköna natur utan även för sina kulturskatter och kulinariska upplevelser.

Böljande landskap där kullarna är täckta av vinodlingar, olivträd och cypresser. Pittoreska byar, medeltidsborgar och små städer som ligger på kullarnas toppar. Vi besöker städer som Pisa, Siena och Florens och bor 5 nätter i Pistoia. Under vår resa passar vi givetvis på att prova de toscanska vinerna. 

Dag 1 Hemorten – Hannover
Vi åker söderut via Danmark och stannar för övernattning i Hannover.

Dag 2 Hannover – Rothenburg ob der Tauber – Feldkirch
Färden fortsätter till den gamla fina staden Rothenburg ob der Tauber, där vi gör lunchpaus. Vi kommer till Österrike vid Bodensjöns sydöstra ända i närheten av Bregenz. Sedan är det inte långt kvar till dagens mål Feldkirch där vi övernattar.

Dag 3 Feldkirch – Pistoia
Vi åker i lilleputtlandet Lichtenstein en kort sträcka och sedan in i Schweiz och vidare igenom San Bernadinotunneln och via Lugano, Como och Milano kommer vi till Po-slätten. Vi följer kusten längs Liguriska havet och kommer in i Toscana strax norr om marmororten Carrara. Snart når vi Pistoia med en över 2000.årig historia där vi kommer att bo fem nätter på vårt 4-stjärniga hotell.

Dag 4 – 7 Utflyktsdagar: Siena. Pisa, Florens, vinprovning m.m.
Vi gör flera intressanta utflykter under vår vistelse i Toscana! En dag åker vi till Pisa där det finns möjlighet att besöka det berömda lutande tornet och Domkyrkan. Om du går upp i det lutande tornet, får du en fantastisk vy över Pisa med omnejd! Vi besöker även vin- och olivoljegården Fattoria il Poggio. Här blir det vin- och olivoljeprovning! En dag besöker vi den fantastiska staden Siena med sin stora konstnärliga rikedom. Staden är byggd på tre kullar och omges av en lång ringmur. I Siena gör vi en rundvandring med lokalguide. Vi ser också katedralen Santa Maria, byggd i vit marmor, som tronar på Sienas högsta punkt. Under vår Sienautflykt åker vi i det berömda vinområdet Chianti Classico. Naturligtvis besöker vi även Toscanas huvudstad Florens (med tåg) som under medeltiden var en av världens mäktigaste städer. Med lokalguide gör vi en rundvandring, där vi får se många av Florens största sevärdheter bl.a. marmorkykan Santa Maria del Fiore, kampanilen, hertigpalatset Palazzo Vecchio och bron Ponte Vecchio med många butiker. En av dagarna koppplar vi av i Pistoia. Under besöken i Pisa, Siena och Florens finns det tid för egna strövtåg.

Dag 8 Pistoia – Gardasjön – Innsbruck
Färden går över Appeninerna och vidare mot Bologna och Modena. Efter Verona lämnar vi motorvägen och kommer till natursköna Gardasjön, som vi följer på östra sidan till lunchpausen i Torbole direkt vid sjön. Genom vinodlingar och äppelodlingar i Sydtyrolen kommer vi sedan upp till Brennermotorvägen. Övernattning i Innsbruck.

Dag 9 Innsbruck – Magdeburg
Resan går upp till Nürnberg där vi gör lunchpaus i stadskärnan som har många vackra byggnader. På kvällen kommer vi till Magdeburg för övernattning.

Dag 10 Magdeburg – Hemorten
Vi fortsätter norrut i Tyskland och färjan till Danmark. Hemresan fortsätter sedan genom Danmark och södra Sverige till hemorten.

Skriv ut ikon

14 495 kr / person

2024-10-08 - 2024-10-17

10 dagar


 

​I priset ingår:
• Bussresa
• 9 nätter i dubbelrum
• Frukostbuffé dag 2 - 10
• Middag dag 1 - 9
• Vin- och olivoljeprovning, Fattoria il Poggio
• Tågresa till Florens
• Rundvandring med lokalguide i Florens
• Rundvandring med lokalguide i Siena
• Besök i Rothenburg ob der Tauber
• Besök i Pisa
• Besök i Nürnberg
• Färje- och vägavgifter
• Turistskatt i Pistoia
• Reseledarservice


Enkelrumstillägg:  2700 kr


Boka tidigt rabatt 295 kr
till och med 30/4 

(endast 20 platser)
 

Tillägg

Brev per post 25kr

Påstigningsorter

Mariestad, Resecentrum hpl N/O 05:00
Skövde, Resecentrum 05:35
Skara, Busstation 05:55
Lidköping, Resecentrum hpl R/S 06:00
Vara, Resecentrum hpl A 06:30
Vårgårda, Järnvägsstation hpl X 06:55
Alingsås, Göteborgsvägen 7/Pendel-P 07:10
Floda, Preem/CirkleK 07:25
Göteborg, Åvägen 42 (Focusgrillen) 08:00
Kungsbacka, Onsalamotet E6/Circle K 08:30
Varberg, Björkäng Vägkrog (efter paus) 09:45
Falkenberg, Järnvägsstation Kilavägen 2 10:00
Halmstad, Arena Huvudentré 10:25
Helsingborg, ForSea term. bussincheck 11:15

Hotell

Hannover: GHOTEL 2024-10-08
Feldkirch: Central Htl Leonhard 2024-10-09
Pistoia: Hotel Villa Cappugi 2024-10-10
Innsbruck: Alphotel 2024-10-15
Magdeburg: Hotel Ratswaage 2024-10-16