Lofoten med Inlandsbanan

Lofoten med Inlandsbanan

Lofoten är Nordnorge från sin mest äventyrliga sida. Höga fjäll som sträcker sig ut mot havet, fjordar mellan de mest fantastiska bergsklippor, ljusa stränder och gröna marker.

En tågresa på Inlandsbanan finns också med i programmet liksom Trondheim, Röros och världens kraftigaste tidvattenström Saltstraumen.

Dag 1 Hemorten – Mora – Inlandsbanan – Östersund
Vi åker via Kristinehamn, Filipstad och Vansbro till Mora. Här stiger vi ombord på Inlandsbanans klassiska tåg för färd till Åsarna. Vattendragen Ljusnan och Ljungan passeras. Vidare med bussen till vårt centrala hotell i Östersund.

Dag 2 Östersund  – Rognan
Vi följer Inlandsbanans sträckning med vår buss. Välkända orter som Strömsund, Dorotea, Vilhelmina, Storuman, och vattendrag som Indalsälven, Ångermanälven, Skellefteälven och Indalsälven passeras på vår väg till Sorsele i Lappland. Vidare mot Sveriges djupaste sjö Hornavan vid Arjeplog, och efter Polcirkeln kommer vi in i Norge. Övernattning i Rognan direkt vid Saltdalsfjorden.

Dag 3 Rognan – Svolvaer
Resan fortsätter längs med Saltdalsfjorden, Leirfjorden och 
Sagfjorden. Efter färjeturen över Vestfjorden fortsätter vi till Lofotens huvudstad Svolvaer dit vi anländer på eftermiddagen. Vårt hotell ligger mitt i centrum direkt vid vattnet.

Dag 4 Svolvaer – Lofoten – Bodö
En fascinerande dag. En lokalguide visar oss det storslagna Lofotenområdet med fiskebyar och vackra vyer. Efter lunchpausen i det södra Lofotenområdet fortsätter vi till Moskenes och färjeöverfarten med vackra vyer till Bodö på fastlandet. I Bodöområdet finns världens största havsörnsbestånd. Hotellet ligger direkt vid kajkanten.

Dag 5 Bodö – Mo i Rana
Ännu en dag med fantastiska vyer. Saltstraumen är världens kraftigaste tidvattenström. Från vår utkiksplats ser vi hur vattnet forsar ut ur fjorden i den smala passagen, som om det vore en älv. Därefter fortsätter vi längs med Skjerstadfjorden till Polarsirkelsenteret på Saltfjellet. Här kan du göra en liten vandring på fjället eller se bildspelet "Welcome to the Arctic" med fantastiska bilder och musik från Polcirkelområdet. Dagens destination är Mo i Rana. 

Dag 6 Mo i Rana – Trondheim
Vidare igenom Nordland och Nord-Tröndelag till Trondheim i Sör-Tröndelag. Vi bor centralt i Trondheim med gångavstånd till bl.a. Nidarosdomen, gamla stadsdelen Bakklandet, Nidelva och hamnen vid Trondheimsfjorden. Efter middagen finns det möjlighet att följa med på en promenad.
 
Dag 7 Trondheim – Röros – Trysil
Vi gör en paus vid den sevärda Nidarosdomen och fortsätter sedan till den gamla koppargruvestaden Röros, med fantastiska trähus. Här stannar vi några timmar för lunch innan vi fortsätter till Trysil.

Dag 8 Trysil – Hemorten
Några mil från Trysil kommer vi till Sverige. Färden går genom vackra Värmlandsbygder som Torsby, Sunne och Frykensjöarna. Lunchpaus i Karlstad centrum. Vi fortsätter sedan tillbaka till hemorten.

Preliminära hemkomsttider:
Kristinehamn ca 15.45
Mariestad ca 17.00
Skövde ca 17.35
Skara ca 18.00
Lidköping ca 18.25
Vara ca 19.00

Skriv ut ikon

14 395 kr / person

2024-06-29 - 2024-07-06

8 dagar

 

I priset ingår:
• Bussresa
• Del i dubbelrum
• 7 Frukostbuffér
• 7 Middagar
• Resa med Inlandsbanan
• Lokalguide på Lofoten
• Färjeöverfarter
• Vägavgifter
• ReseledarserviceEnkelrumstillägg:   5 200 kr

Valuta: SEK och NOK

Tillägg

Faktura via Brev 25kr

Påstigningsorter

Alingsås, Göteborgsvägen 7/Pendel-P 05:10
Vårgårda, Järnvägsstation hpl X 05:25
Vara, Resecentrum hpl A 05:50
Lidköping, Resecentrum hpl R/S 06:25
Skara, Busstation 06:50
Skövde, Resecentrum 07:15
Mariestad, Resecentrum hpl N-O 07:50
Gullspång, Ingo Storgatan 08:20
Kristinehamn, Resecentrum 09:45

Hotell

Östersund, Hotell Östersund 2024-06-29
Rognan, Rognan Hotel 2024-06-30
Svolvaer, Thon Hotel Lofoten 2024-07-01
Bodö, Scandic Havet 2024-07-02
Mo i Rana, Scandic Meyergården 2024-07-03
Trondheim, Scandic Nidelven 2024-07-04
Trysil, Radisson Blu Resort 2024-07-05


Inlandsbanan i Mora

Artic Circle Center