Holland - Dahlieparad och Floriaden

Holland - Dahlieparad och Floriaden

Blomsterresa till Holland med fantastisk Dahlieparad i Zundert och Floriaden i Almere. En del av resan genomförs under havets nivå!

Flera intressanta resmål finns med. Holländarnas kamp mot havet har medfört många arbetstimmar. Hela provinsen Flevoland ligger på före detta havsbotten, och i provinsen ligger både Lelystad och Almere, som vi besöker. Vi åker även på en fördämning från Lelystad över till Enkhuisen och dessutom åker vi i Deltaområdet söder om Rotterdam. De årliga Dahlieparaden i Zundert är en enorm uppvisning i vad man kan göra med blomsterarrangemang. Floriaden arrangeras endast vart 10e år, och 2022 har turen kommit till Almere.

Dag 1 Hemorten - Bremen

Vi reser söderut och via Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden tar vi oss till Bremen för övernattning. Middag på kvällen.

Dag 2 Bremen - Rotterdam
Resan fortsätter in i Holland. Lunchpaus i Lelystad som ligger på gammal havsbotten, direkt vid Iiselmer som tidigare var hav. Vi fortsätter sedan på "dammvägen" över till Enkhuisen, och sedan passerar vi en del av Amsterdams yttre hamnområde på väg ut till kusten vid "Formel 1 - staden" Zandvoort. Här blir det eftermiddagspaus direkt vid stranden. Kanske vill du ta ett dopp? Vi ser en del av motorstadion i Zandvoort på vår väg till Rotterdam med sin stora hamn. Vi bor mitt i centrum tre nätter, nära "vattenpulsådern" Nieuwe Maas. Massor av fartyg passerar här. Middag på hotellet första kvällen, de övriga kvällarna äter vi på egen hand. Restaurangutbudet är stort.
 
 
Dag 3 Rotterdam med Deltaområdet och Dahlieparaden i Zundert
En intressant utflykt söderut. Vi får se mycket av det enorma arbete som har gjorts i Deltaområdet, som har ett omfattande system av översvämningsbarriärer, vallar, dammar och slussar. En del av floden Rhens delta rinner här i provinsen Zeeland. Vi fortsätter till Zundert nära gränsen till Belgien. Första söndagen i september har man en fantastisk parad med 20 dahlieprydda vagnar med fantasifulla utsmyckningar. Hela Zundert "lever upp" denna dag, olika orkestrar spelar, och det finns även en marknad. Konstnären van Gogh föddes i Zundert. Entré till "Paradområdet" ingår, och vill man sitta på läktaren, så är det ett tillägg.

Dag 4 Rotterdam
En dag att upptäcka Rotterdam. Vi börjar dagen med en hamntur med båt, och det finns även möjlighet att åka upp i TV-tornet Euromast.

Dag 5 Rotterdam - Floriaden - Bremenområdet
Floriaden är var 10e år, så passa på! 2022 är Floriaden i Almere, nordost om Amsterdam. Almere ligger på före detta havsbotten, med andra ord i en polder. Almere har bara funnits där sedan 1970-talet, och ligger under havets nivå. Temat för 2022 års Expo är "Growing Green Cities" och fokuserar på nödvändigheten att kombinera naturen med städer. Efter besöket i Almere fortsätter vi till stadsdelen Stuhr i sydvästra Bremen för övernattning.

Dag 6 Bremenområdet - Hemorten
Efter frukost och utcheckning beger vi oss hemåt. Vi kör samma resväg som på utresan via Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg. Framåt kvällen är vi åter hemma med våra sinnen fulla av alla intryck och många fina minnen i bagaget. 

Skriv ut ikon

8 595 kr / person

2022-09-02 - 2022-09-07

6 dagar


I priset ingår:
• Bussresa
• Del i dubbelrum
• 5 frukostbufféer
• 3 Middagar
• Entré till Dahlieparaden i Zundert
• Entré till Floriaden i Almere
• Hamtur i Rotterdam
• Besök i Giethoorn
• Färjeöverfarter
• Vägavgifter
• Reseledarservice

Enkelrumstillägg:  2 975 kr

Tillägg

Sittplats läktare, Zundert 220kr

Påstigningsorter

Mariestad, Resecentrum hpl N/O 05:00
Skövde, Resecentrum 05:35
Skara, Busstation hpl M 05:55
Lidköping, Resecentrum hpl R/S 06:00
Vara, Resecentrum hpl A 06:30
Vårgårda, Järnvägsstation hpl X 06:55
Alingsås, Göteborgsvägen 7/Pendel-P 07:10
Floda, Preem/CirkleK 07:25
Göteborg, Åvägen 42 (Focusgrillen) 08:00
Kungsbacka, Tingberget hpl B 08:30
Varberg, Björkäng Vägkrog (efter paus) 09:45
Falkenberg, Station Kilavägen 2 10:00
Halmstad, Arena Huvudentré 10:25
Helsingborg, ForSea term. bussincheck 11:15

Hotell

Landgut Horn, Bremen 2022-09-02
Inntel Rotterdam Centre 2022-09-03
Select Hotel, Bremen/Stuhr 2022-09-06